Инфо

24. септембар 2021.24. сеп 2021.
Фото: ПУ Шабац

Фото: ПУ Шабац

Полицајац у локалној заједници - за већу безбедност грађана

Грађани су и данас могли да разговарају са припадницима Министарства унитрашњих послова на платоу испрег Поште, у времену од 10.00 до 14.00 часова. Возило МУП-а – мобилни оперативни центар, и у среду је било постављено на истом месту. Грађани су могли да се информишу о свим пословима из надлежности МУП-а, укључујући и питања из домена управних послова (заказивање термина за издавање личних докумената и сл.) а све у циљу приближавања рада припадника МУП-а грађанима Републике Србије. Интересовање Шапчана било је велико, а постављали су најразличитија питања.

Фото: ПУ Шабац


-Мобилни информативни центар МУП-а Републике Србије ове је због тога да би грађани могли да се информишу о свим питањима везаним за полицију и како да на брз и ефикасан начин изваде своја документа. Ово представља још један од начина да остваримо што бољу комуникацију са грађанима, а такође је и један од аспеката рада полиције у локалној заједници. Под полицијом у локалној заједници мислим на концепт рада који има за циљ да успостави и развије сарадњу са грађанима, са тежњом да остваримо виши степен безбедности грађана. Нашим радом и залагањем се трудимо да стекнемо поверење грађана, што нам је један од основних приоритета у раду. Како бисмо остварили што бољи контакт са грађанима на улицама су полицајци у локалној заједници којима се грађани у било ком тренутку могу обратити за било какву информацију. Тренутно је у Полицијској управи у Шапцу рапоређено 18 полицијских службеника. Полицајци у локалној заједници, односно секторски полицајци делују у свим деловима града, а исто тако и у сеоским срединама. Полицајци у локалној заједници су прошли један специјалистички курс у Наставном центру Кула и у питању су искусни полицајци, углавном са минимално 10 година радног стажа,рекла је мајор полиције Ивана Јанковић, официр одељења полиције за јавни ред и мир.

Фото: ПУ Шабац


Највеће интересовање за Мобилни информативни центар исказали су старији суграђани који не знају како да до својих докумената дођу електронским заказивањем. Међутим, доста грађана је постављало питања у вези саобраћаја, али и свих других делокруга рада полиције. Наравно, привукли су пажњу и најмлађих који полицајце често доживљавају као суперхероје.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa