Инфо

4. октобар 2021.4. окт 2021.
Фото: Бета

Фото: Бета

Тиодоровић: Повећање броја вакцинисаних против корона вируса или нове мере

Излазна стратегија из ситуације да се сваки дан бележи по више хиљада новозаражених корона вирусом је "врло јасна", а то је да у року од 10 до 15 дана треба вакцинисати 20 до 25 одсто оних који нису вакцинисани а да ће, уколико до тога не дође, бити предложене нове мере, изјавио је данас епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Тиодоровић је за Блиц изјавио да је око 53 одсто пунолетних грађана Србије вакцинисано против корона вируса, а да се вирус одржава међу онима који су невакцинисани.

Он је рекао да је, осим повећања броја вакцинисаних, да би се стабилизовала ситуација, "потребно ригорозно спроводити и контолисати постојеће мере, а то су мере које су све време на снази".
"Други неповољнији сценарио је приодни процес. Вирус ће све заразити, сви ћемо бити заражени, али они који су вакцинисани ће бити заштићени. Нажалост то се не односи на старије, јер код старијих хроничних, тешких болесника, не може се достићи толико висок ниво заштите и они су зато у опасности. А њих заражавају млади, зато апелујемо, људи вакцинишите се", рекао је Тиодоровић.

Он је раније данас за "Euronews" изјавио да ће стручни део Кризног штаба, на седници која је заказана за сутра, предложити ограничавање радног времена на најмање десетак дана, смањивање дозвољеног броја окупљених људи на мање од 500, али и обавезну вакцинацију појединих група људи као што су здравствени радници.

Тиодоровић, који је и члан Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса, је навео да ће се осим тога "залагати за обавезан здравствени сертификат".
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa