Инфо

5. октобар 2021.5. окт 2021.
Заједничка конференција за медије ОКК Шабац (фото: Глас Подриња)

Заједничка конференција за медије ОКК Шабац (фото: Глас Подриња)

Повратак сениорки ОКК Шабац

Неколико сезона није постојала женска сениорска екипа Омладинског кошаркашког клуба "Шабац", али паузи је крај и у недељу је нови почетак за сениорке, овај пут у Регионалној лиги, група "Југ".

Тренер екипе је Јелена Стошић, некадашња кошаркашица црвено-црних, капитен је повратник у кошарку, Ана Богојевић, која је неколико сезона водила као капитен тим и у највишем рангу (носила је девојачко презиме Вуковић), а изузетно младој екипи искуство даје и Катарина Анђелковић.

-Превасходни циљ је да пружимо прилику шабачкој деци да играју и стасавају уз Ану коју сматрам легендом клуба и Катарину, практично једину девојку која није из Шапца. Сјајно је поново чекати првенствене утакмице, спортски сањати и надам се да ће и публика препознати наш циљ и бити подршка већ од недеље - истакла је Јелена Стошић на клупској конференцији за медије.

Први ривал је МКА 2017 Нови Пазар, један од фаворита за пласман у виши ранг. Меч је заказан за недељу, од 18:30 у сали Гимназије.

-Враћам се после потпуне паузе од четири године. Страховала сам колико ћу моћи да одговорим изазовима, али сам задовољна, поносна на младе саиграчице које имају велики потенцијал, још већи него што је показано на тренинзима. Према информацијама које имамо Пазарке су међу бољим тимовима у лиги, али паркет је једино мерило. Наш циљ је победа - додаје капитен Ана Богојевић.

Модификован клупски грб (фото: Глас Подриња)


Осам ривала

Осим Пазарки, ривали ОКК Шапца ове сезоне су: Ужице, Плеј оф Ужице, Јавор, Пазар (Н. Пазар), Трепча, Звечан и Железничар Лајковац.

У новој сезони Шапчанке ће, као и њихове мушке колеге, имати на дресовима и модогикован грб са додатим мотивима шабачке тврђаве

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa