Инфо

12. октобар 2021.12. окт 2021.
Помоћница министра за бригу о породици и демографију посетила општину Владимирци

Помоћница министра за бригу о породици и демографију посетила општину Владимирци

Јуче, 11.10.2021. године, помоћница министра за бригу о породици и демографију Александра Чамагић посетила је општину Владимирци где је и одржан радни састанак са председником општине Гораном Зарићем и његовим сарадницима.

Повод састанка био је унапређење демографских прилика у Србији кроз примену мера пронаталитетне политике, како на нивоу Републике Србије, тако и на нивоу јединице локалне самоуправе.

Помоћница министра похвалила је пројекат ,,Породица изнад свега“ који је општина Владимирци реализовала у претходном периоду и у оквиру којег је организовано саветовалиште за брак и породицу, едукативне радионице, као и школа за труднице. Исто тако, као пример добре праксе навела је то што општина Владимирци младим брачним паровима додељује плацеве и грађевински материјал за изградњу кућа, а све то у циљу побољшања демографске ситуације на територији општине Владимирци и да то показује да Општина брине о младим људима, али и да се ради на решавању проблема негативног природног прираштаја.

Овом приликом, помоћница министра истакла је да ће и они на државном нивоу утицати на то да се реши вишедеценијски проблем у селу Прово, који се односи се на изградњу нове основне школе, како би ученици имали пристојне услове за боравак у њој, као и да се деци омогуће квалитетнији услови за живот и останак на селу.

Председник општине Владимирци Горан Зарић истакао је значај одржаног састанка јер су сагледани проблеми са којима се општина Владимирци суочава и најавио да ће општина Владимирци, а у сарадњи са ресорним Министарством, у свом буџету планирати већа средства за ову намену да би се породице оснажиле, али и да би се млади људи охрабрили да планирају своју будућност и заснивају породицу.

Извор: Званични сајт општине Владимирци

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa