Инфо

18. октобар 2021.18. окт 2021.
СПШ: Размена знања и искустава са ученицима из Европе

СПШ: Размена знања и искустава са ученицима из Европе

СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

Посета ученика из Француске и Словачке

Средња пољопривредна школа са домом ученика Шабац од јуче је домаћин ученицима из Француске и Словачке. Реч је о међународној размени ученика која се реализује у оквиру Erasmus пројекта К1 и К2, чији је циљ културолошка и искуствена размена младих из различитих земаља сличних година и професионалних опредељења.

СПШ: Искуством до знања


-Наша школа је прва школа у Шапцу која реализују овај тип пројеката са школама истог професионалног опредељења у региону и Европи. У оквиру ове размене по Ерасмус пројекту К2 у гостима су нам ученици из Француске, школа Lycée des Etablières. Циљ њихове посете је културолошко повезивање ученика наше две школе и земље. Њихова посета траје 7 дана, од 17. до 24.10.

У истом термину, само седмицу дуже домаћини смо и ученицима из Словачке. Сарадња са њима везана је за пројекат Ерасмус К1 који се реализује са циљем професионалног повезивања и размене знања и искустава из струке у којој се ученици образују. Ђаци из Словачке обављаће праксу са нашим ученицима на школској економији у трајању од 2 недеље- наводе у СПШ и додају да су исте активности, везане и за К1 и за К2, планиране у узвратним посетама њихових ђака, планираним за наредни период.

СПШ: Професионално повезивање


-То је одлична прилика да се наши ученици упознају са својим вршњацима из Европе, њиховим начином живота, као и са достигнућима развијених европских земаља на пољу пољопривреде- кажу у шабачкој Пољопривредној школи.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa