Инфо

8. децембар 2021.8. дец 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Вучић: Влада Србије да не доноси нови Закон о експропријацији, да организује јавну расправу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је "замолио" владу Србије да не доноси нови Закон о експропријацији већ да замоли Национални конвент о Европској унији и све остале релевантне субјекте како би се организовала јавна расправа о том питању.

Током обраћања из Палате Србија, Вучић је рекао да та јавна расправа може да траје и шест месеци и да на њој треба да се дође до широког друштвеног консензуса о том питању.

"Без широког друштвеног консензуса нећемо ићи на Закон о експропријацији", нагласио је он.

Додао је да верује да ће се влада Србије након његове одлуке да врати споран Закон о експропријацији сагласити да закон не иде назад у Скупштину јер, како је навео, мисли да неће имати парламентарну већину за поновно усвајање.

Говорећи о Закону о референдуму и народној иницијативи, Вучић је рекао да је потписао тај закон и да не постоји дилема да ли је он противуставан.

Вучић је рекао да примио захтеве више удружења за тај закон и да их је разумео, као што је, како је додао, разумео колико је грађанима важно да говоре о Закону о експропријацији.

"Знам, сви ће рећи: 'Ово је Вучићев пораз' - али, ја сам председник свих грађана, ма колико год волео партију на чијем сам челу. Знате, ако видим једну (каратисткињу) Јовану Прековић да је против нечега, а знам да бисте је тешко натерали да уради нешто против мене као председника, онда знам да има доста грађана, дивних добрих људи, који су забринути", навео је он.

Додао је да ако је Прековић забринута шта може да се деси са овом земљом, онда значи да власт нешто није добро урадила и навео да прихвата део одговорности на себе.




Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa