Инфо

4. јануар 2022.4. јан 2022.
Национална служба за запошљавање (фото: euprava.gov.rs)

Национална служба за запошљавање (фото: euprava.gov.rs)

НЗС: Позив за локалне самоуправе да учествују у суфинансирању програма активне политике запошљавања

Национална служба за запошљавање Србије позвала је данас органе аутономних покрајина и јединица локалних самоуправа да учествују у суфинансирању мера и програма активне политике запошљавања у 2022. години.

Подсећа се да је у складу са Стратегијом запошљавања у Србији, за период од 2021. до 2026. године и Акционим планом за 2021-2023, планирано учешће покрајина и локалних самоуправа у суфинансирању мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документом.

Како је прецизирано, мере активне политике запошљавања су стручна пракса, приправништво за младе са високим и са средњим образовањем, стицање практичних знања, обука на захтев послодавца за незапослене, субвенција за запошљавање категорије теже запошљивих, субвенција за самозапошљавање и јавни радови.

Указано је да локални плански документ у области запошљавања мора бити у сагласности са Акционим планом, односно са покрајинским планским документом у области запошљавања.

Аутономна покрајина, односно јединица локалне самоуправе која у оквиру покрајинског, односно локалног планског документа у области запошљавања обезбеђује више од половине средстава потребних за финансирање одређене мере активне политике запошљавања, може поднети захтев Националној служби за учешће у финансирању.

Изузетно, уколико се ради о неразвијеној јединици локалне самоуправе, министар надлежан за послове запошљавања може одобрити учешће у финансирању и када је обезбеђено мање од половине потребних средстава.

Захтеви могу бити поднети надлежним филијалама Националне службе за запошљавање, најкасније до 28. фебруара.
Агенција Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa