Инфо

11. јануар 2022.11. јан 2022.
мисија "Евро 2022" - репрезентација Србије (фото: РСС)

мисија "Евро 2022" - репрезентација Србије (фото: РСС)

"Производи" Металопластике у Сегедину

Некада би овај наслов могао сугерисати информације из привреде, али ова се ипак односи на рукомет и предстојеће Европско првенство где Металопластика неће имати директно своје чланове, али ће у саставу селектора Ђероне бити два играча која су рукометно стасали баш у плавом дресу.

На списку изабраних голмана налази се Милан Бомаштар, данас голман Адемар Леона, а до ове сезоне први голман шабачке Металопластике у којој је стасавао неколико сезона, спремно дочекавши шансу која га је препоручила и Шпанцима и репрезентацији. Део каријере провео је и на позајмици у другом клубу са нашег подручја Мачви из Богатића.

Милан Бомаштар (фото: снимак екрана сајта РК Металопластика)


Опција на десном крилу је Вукашин Воркапић. Још увек млади крилни играч из Београда у Металопластику је стигао као средошколац, кроз наступе у Металопластици 2 и првом тиму постао незаменљив на својој позицији, најбољи стрелац клуба и репрезентативац. Данас наступа у Француској.

Вукашин Воркапић (фото: снимак екрана сајта РК Металопластика)


Међу репрезентативцима је и још један играч из Шапца, реч је о беку португалске Бенфике Петру Ђорђићу. Он је момак рођен у Шапцу, сину чувеног голмана Металопластике и репрезентације Зорана Ђорђића.

Петар Ђорђић (фото: sajt Balkan handball)


Европско првенство стартује у четвртак. Првог дана Србија игра против Украјине, потом у суботу се састаје са Хрватском и на крају је ривал Француска, 13. јануара. Два најбоља тима из групе пролазе у другу фазу.

Милић до последњег тренутка

Милан Милић, бек француског Нанта такође је поникао у Металопластици где је дошао као изузетно млад, те је у претходне две сезоне апсолутно дошао до изражаја. Њега нема на коначном списку, али је био до последњег тренутка у конкуренцији и свакако је будућност овдашњег рукомета.

Милан Милић (фото: Рукометни журнал сајт)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa