Инфо

31. мај 2022.31. мај 2022.
Ученици СПШ на професионалној пракси у Грчкој

Ученици СПШ на професионалној пракси у Грчкој

Знање на длану, искуство за сва времена

У оквиру Erasmus+ пројектa, ученици Средње пољопривредне школе (СПШ) са домом ученика, боравили су две недеље на професионалној пракси у Солуну (Грчка). Пројекат „Знање на длану, искуство за сва времена“ испунио је очекивања. Вратили су се пуни утисака и са сертификатима који су валидни у Европској Унији.
Професорка Тамара Томић/Глас Подриња

- Верујем да ће практично искуство и стечени сертификати много помоћи нашој деци у професионалном развоју. Прехрамбени и ветеринарски техничари имали су прилику да виде много тога новог, како се ради у ЕУ, каже професорка ветеринарске групе предемета Тамара Томић, која је заједно са Миленом Ђаковић водила екипу ученика у Грчку.
Ученик Огњен Матић/Глас Подриња

- Било је незаборавно. По први пут смо видели неке ствари, као што је производња меда, вина и ракије. Били смо у америчкој школи која има циљ да зближи децу са природом. Видели смо фарму пужева које користе у исхрани, али и у производњи јаја пужева од којих праве кавијар. Одушевило нас је то што су у свим производним процесима укључени ученици свих узраста, каже Огњен Матић, ученик треће године прехрамбеног смера СПШ.
Ученица Николина Штрбац/Глас Подриња

- Обилазили смо многе компаније и посетили Зејтинлик, Белу кулу и друге знаменитости, обилазили плаже... Грци су гостољубиви и пријатни, носим само најлепша искуства. Било је вечерњих шетњи, дружења, разговора, каже Николина Штрбац, ученица треће године СПШ, смер ветеринарски техничар.

Оширније у штампаном издању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa