Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Литургија у Саборном храму у Шапцу / Глас Подриња

Литургија у Саборном храму у Шапцу / Глас Подриња

Прослављен празник Вазнесења у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла

Спасовдан или Вазнесење Христово је хришћански празник, који се слави у 40. дан након Васкрса. Тог дана се Христос поново јавио својим ученицима и рекао: „Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.“

Исус им је обећао Духа Утешитеља и заповедио да до силаска Духа Светога не излазе из Јерусалима. Тако су могли пренети Његову поруку у свет и спасавати људе. Подигнутих руку Христос је благословио ученике, након чега се почео узносити на небо и, завршивши своју мисију, вратио Богу Оцу.
НИЈЕ СВЕ У НАМА ЗЕМЉА
У Сабором храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу, прослављен је празник Вазнесења Господњег.
- У имену празника, које својом лакоћом надилази законе материје, као да је уплетена сама тајна догађаја. Вазнесење показује пут ка отвореном небу које није ни место, ни димензија, него стање обожене људске природе, где човек равнобожно кроз Христа учествује у слави Божјој. Јесмо од земље, али није све у нама земља. И од Неба смо. У земљу одлазимо, али се небу надамо, у њега гледамо и чекамо да и ми будемо узнесени у сретање Господу. И тако ћемо свагда са Њим бити, каже свештеник Никола Јанчић.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa