Инфо

13. август 2022.13. авг 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Отворена изложба 16. сазива Ликовне колоније Мишар

Изложба радова 16. сазива Ликовне колоније Мишар отворена је данас у реконструисаној Мишарској галерији у организацији Културног центра Шабац.

Традиционалнa ликовна манифестација на тај начин додатно је афирмисана у новом простору.

-Овогодишња колонијa је подељена у два сегмента- радове настале ове године и једну малу ретроспективу којом је обележено свечано отварање нове- старе галерије. Ове године на Мишару је радило шест уметника из Београда и Шапца који су показали како сликари воле да се друже и да раде у условима једног такорећи великог атељеа, где евоцирају успомене и размењују стручна мишљења, што им је дало елан и жељу да створе што боље уметничко дело и да покажу да су колоније, ипак, изазов- рекла је историчарка уметности Соња Петровић Јагић из Културног центра Шабац.

Она је подсетила да су ликовну колонију давне 1999. године основали Задужбинско друштво „Први спрски устанак“ из Мишара и Дом културе „Вера Благојевић“ из Шапца (данас Културни центар) под покровитељством Града Шапца. Колонија је своје деловање ослонила на један од најважнијих историјских догађаја у нашем крају, на Мишарску битку.

Поставка ће за посетиоце бити отворена до 13. септембра.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa