Инфо

22. август 2022.22. авг 2022.
Врхунски наступ Шапчана (фото: РК Металопластика)

Врхунски наступ Шапчана (фото: РК Металопластика)

Шабачко сплитско сребро

У Сплиту је свечано затворена 26. сезона Дунав осигурање Спортских игара младих. Током претходних месеци готово 250 000 дечака и девојчица учествовало је на више стотина турнира у све три земље учеснице Игара – Србији, Хрватској и Босни Херцеговини.

Традиционално, Сплит је био домаћин најбољим СИМОВЦИМА, који су се претходних пет дана такмичили у 10 спортских дисциплина. У Дунав осигурање Спортским играма младих кажу да су поносни на спортске резултате које су постигла деца из Србије, али да је још већи успех што су деца и овога пута показала оно највредније – фаир плаy, толеранцију, поштовање противника и што су схватила мисију Игара – спајање деце региона, тако да су слободно време проводили дружећи се вршњацима из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Одличан турнир одиграли су рукометаши шабачке “Металопластике” који су се окитили сребрним медаљама. Из Дунав осигурање Спортских игара младих упутили су честитке свим дечацима и тренеру Немањи АЛексићу на спортском успеху, али и на ономе што су показали ван терена – на екипу из Шапца били су поносни сви из тима Србије.

У Сплиту је током завршнице Спортских игара младих боравило око 280 учесника из Србије. Млада амбасадорка

Дунав осигурање Спортских игара младих Мина Капор изјавила је:

- Драго ми је што сам и ове године у била у Сплиту и што сам оправдала прошлогодишњи успех и освојила златну медаљу. Било ми је јако лепо, организација је била одлична, сјајно смо се дружили и уживали на плажама које су прелепе. Имам и нове другарице из Босне и Херцеговине и Хрватске. Надам се да ћу и са њима остати у контакту, као са девојкама које сам упознала прошле године. Волела бих да се и следеће године видимо у Сплиту.

Своје утиске пренела је и Маша Бојат из екипе „Ало Пожега“ која је освојила златну медаљу у баскету 3џ3:

- Пресрећне смо што смо биле део Међународне завршнице, Сплит је предиван, уживале смо у сваком тренутку. Драго ми је што смо показале да иако смо биле на терену ривали, већ кад су се утакмице завршиле, правиле смо планове са девојкама из Босне и Херцеговине и Хрватске како ћемо провести последњи дан у Сплиту. Надам се да ћемо успети и следеће године да дођемо, а оно што је сигурно одавде носимо најлепше успомене које ћемо памтити целог живота.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Марија Михајловић изјавила је:

- Заједно као један тим успели смо да покажемо да деца најлакше налазе заједнички језик. Презадовољни смо кад погледамосве оно што смо урадили током сезоне која је иза нас и ево на најлепши начин смо је завршили овде у Сплиту где су доминирали фаир плаy и пријатељство. Честитам свој деци на постигнутим успесима. Деци Србије велико хвала што су све нас из тима Србије, својим понашањем и успесима учинили поносним. Велику захвалност што ова најлепша спортска прича траје и што је за децу све бесплатно дугујемо нашим спонзорима и градовима пријатељима Игара.

Оснивач и председник Спортских игара младих Здравко Марић и овога пута је истакао да су му када дође завршница осећања помешана:

- Жао ми је што смо стигли до краја сезоне, а опет сам срећан и поносан на оно што Спортске игре младих раде за децу из све три земље. Пуно ми је срце кад у разговору са њима чујем да су стекли нове пријатеље, да желе поново доћи у Сплит. Зато, крај ове сезоне за све нас у тиму значи да одмах морамо кренути са припремом следеће и да уз подршку Влада све три земље и наших спонзора, деци региона и даље пружимо могућност да се друже, баве спортом и шире толеранцију и фаир плаy.
Свечаном затварању Игара присуствовали су и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, помоћник градоначелника Чачка Мирослав Петковић, заменик градоначелника Чачка Милош Стеванић, већница града Ниша Марија Ранђеловић и помоћник председника општине Ариље Небојша Каљевић.

Програм свечаног затварања одржан је на сплитској Риви. Поклон свим СИМОВЦИМА био је концерт Луке Нижетића.
РК Металопластика

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa