Инфо

23. септембар 2022.23. сеп 2022.
Мелара Шабац АД Шабац

Мелара Шабац АД Шабац

Млекара Шабац уз своје фармере

Набавка стеоних јуница за обнављање сточног фонда

Млекара Шабац последњих година континуирано улаже у развој домаће производње сировог млека, кроз блиску сарадњу и подршку својих партнера, произвођача млека. Одвајањем и додељивањем бескаматних средстава, Млекара помаже фармере да подигну, обнове или модернизују фарме савременијим технологијама и опремом, али и да набаве неопходну храну за стоку. Кроз овај програм, до сада је прошло скоро 400 фарми.

У овом тренутку, када је ситуација у млечном говедарству изузетно тешка, Млекара Шабац иде и корак даље, помажући своје произвођаче директно при набавци приплодних, високо-стеоних јуница.

„Колико је млечна индустрија погођена сушом и растом цена сировина, најбоље знају фармери. Али и у најтежим временима, Млекара Шабац остаје уз своје произвођаче сировог млека, и управо је фарми Алексић, коју воде браћа Далибор и Предраг, омогућила куповину 50 приплодних, високо-стеоних јуница, додељивањем бескаматних новчаних средстава. Ова породица из Новог Сланкамена иначе гради трећу фарму, има више од 100 грла и већ скоро деценију нам испоручује близу 2000 литара млека дневно – и заиста желимо да учинимо све што је у нашој моћи да се ова успешна сарадња настави. Наравно, интензивно водимо преговоре о подршци и са другим нашим фармерима, у циљу решења изазова са којима се сви срећемо“, изјавио је Бојан Грбовић, директор ланца снабдевања у Млекари Шабац.

Фарма браће Алексић једна је од многих којима Млекара пружа подршку. Породично имање Зорана Јадрановића, дневно произведе до 2.500 литара сировог млека и брине о 130 крава, између осталог и захваљујући иновативном систему муже, који је набавио уз помоћ Млекаре Шабац. Овај модернизовани, затворени систем муже, осигурава не само једноставнији и ефикаснији рад, већ пре свега добијање квалитетнијег и безбеднијег сировог млека, где је смањен ризик од кварења изазваног људским фактором.

Као једна од најстаријих млекара на српском тржишту, која сарађује са више од 700 домаћих произвођача и добављача сировог млека, Млекара Шабац жели да осигура домаћу сировину и сачува домаћи капитал, кроз програме бескаматне новчане подршке, који могу бити добар пример праксе индустрији.
ПР

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa