Инфо

19. јун 2018.19. јун 2018.
Асоцијација малинара Србије данас код министра пољопривреде

Асоцијација малинара Србије данас код министра пољопривреде

БЕОГРАД, 19. јуна 2018. (Бета) - Представнике Асоцијације малинара Србије примиће данас министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић на хитан разговор око решавања проблема откупа и ниске цене малина, најавио је председник тог удружења Добривоје Радовић.

Произвођачи малина најавили су за 22. јун миран протест аутомобилима кроз све градове, због ниске цене малина од 50 до 80 динара по килограму и заустављања откупа тог воћа на југу Србије због малих капацитета хладњача.

Произвођачи малине траже од државе да, како је Радовић рекао, разбије монополско договарање откупљивача о откупним ценама малина.

Радовић је рекао да су цене малине на светском тржишту пале мање од један одсто у односу на прошлу годину, и да је "недопустиво да домаћи откупљивачи уцењују произвођаче тако ниским ценама".

"Малинарима се не исплати да беру то воће и продају за 50 до 80 динара, већ очекују око 1‚75 евра, или око 210 динара", рекао је Радовић.

Он је истакао да произвођачи малине неће брати то воће у случају да откупљивачи не подигну цену, већ да ће пустити да пропадне.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa