Инфо

18. децембар 2022.18. дец 2022.
Начелник МУО, Владан Красавац (фото: Кабинет начелника МУО)

Начелник МУО, Владан Красавац (фото: Кабинет начелника МУО)

Честитка поводом јеврејског празника Ханука

Поводом великог jеврејског празника Хануке, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку jеврејском народу,рабину Исаку Асиелу,председнику Савеза јеврејских општина Србије Роберту Сабадошу и припадницима Јеврејске заједнице у Србији.


У честитки се каже:


"Са заласком сунца 18.децембра 2022.године почиње јеврејски празник Ханука,празник слободе и светлости,који се прославља осам дана и ноћи.Симбол је јеврејског националног преживљавања, успостављања верских слобода и вере у боље сутра. Централни чин обележавања Хануке представља паљење свећица у свећњаку,а деци се за празник дарују поклони.Прославља се породично уз причу,јело, песму, играње празника.Чувајући сећање на своју веру и традицију јеврејски народ је одолевао бројним недаћама и изналазио пут ка бољој и сигурној будућности.

Јеврејском народу и припадницима Јеврејске заједнице у Републици Србији желим да предстојеће дане празника проведу у миру,добром здрављу,срећи,благостању и са својим најмилијима,уз топлину и светлост ханука свећица.

Ханука на радост!
Време свећица на радост!

Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa