Инфо

23. децембар 2022.23. дец 2022.
Бета

Бета

Радна група предлаже измене закона и правилника како би се спречило насиље у школама

Радна група оценила је да је потребно изменити три закона и правилнике како би се примениле мере за спречавање насиља у школама, саопштило је данас Министарство просвете.

Како је наведено, потребно је изменити поједине чланове закона о основама система образовања и васпитања, о основном образовању и васпитању, о средњем образовању и васпитању, као и правилнике о оцењивању ученика.

Такође, потребно је изменити и правилнике о протоколу поступања у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, као и о обављању друштвено-корисног, односно хуманитарног рада.

На састанку Радне групе за превенцију и спречавање насиља у школама одлучено је да владање ученика од петог до осмог разреда буде бројчано оцењивано у току и на крају првог и другог полугодишта, а та оцена ће улазити у просек.

Биће предложено и одлагање исписивања ученика из средње школе уколико је против њега покренут васпитно-дисциплински поступак, до његовог окончања, и да свака школа појединачно одлучује да ли ће ученици моћи да користе мобилни телефон током наставе.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa