Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Бета

Бета

Ђоковић: Не могу да заборавим депортацију, али идем даље

Српски тенисер Новак Ђоковић поновио је данас у Аделејду да није љут, по повратку у Аустралију, нешто мање од годину дана откако је депортован јер није вакцинисан против корона вируса.

Ђоковић није имао прилику да брани титулу на Аустралијан опену у јануару, пошто је депортован из Мелбурна јер није вакцинисан, што је био један од услова за узлазак у земљу.
Пети тенисер света је тада добио трогодишњу забрану уласка у Аустралију, али је та забрана у новембру укинута, па се Ђоковић у Аделејду припрема за први гренд слем турнир у сезони, који почиње 16. јануара.
Он је у уторак допутовао у Аустралију где ће од наредне недеље играти на турниру у Аделејду.

"Сјајно је вратити се у Аустралију. То је земља у којој сам имао огроман успех у каријери, посебно у Мелбурну. То је мој далеко најуспешнији гренд слем турнир. Надам се да ће све бити позитивно. Реакцију навијача не могу да предвидим. Даћу све од себе да играм добар тенис, донесем добре емоције и добар осећај публици", рекао је Ђоковић.

Он је додао да му је и даље тешк да заборави депортацију.

"Очигледно да ми није лако због онога што се догодило пре 12 месеци, за моју породицу, тим, свакога ко ми је близак. Разочаравајуће је напустити земљу на такав начин. Не можете заборавити те догађаје. То је једна од оних ствари које вам остају до краја живота. То је нешто што никада нисам доживео и надам се да нећу више никада", рекао је.

"Али, то је за мене драгоцено животно искуство и нешто што ће остати, али морам да кренем даље", додао је освајач 21 гренд слем титуле.

Ђоковић је рекордер Аустралијан опена са девет титула.

У његовом одсуству титулу је у јануару освојио Шпанац Рафаел Надал, који је рекордер са 22 гренд слем титуле.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa