Инфо

26. фебруар 2023.26. феб 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

ТО Љубовија на 44. Међународном сајму туризма

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ на Београдском сајму се од 23. до 26. фебруара 2023. године одржава традиционална туристичка смотра целог региона југоисточне Европе и других делова света. На 44. Међународном сајму туризма у Београду представиће се око 350 излагача из 33 земље, а земља партнер Сајма туризма 2023. је Народна Република Кина.

Међу излагачима је Туристичка организација општине Љубовија, чији се штанд налази као и сваке године у регији Подриња, где заједно наступају са Градом Лозница, општинама Мали Зворник и Крупањ. Председник Општине Љубовија Милан Јовановић посетио је Сајам туризма и заједно са директорком Туристичке организације општине Љубовија Јеленом Тешић искористио прилику да кроз неколико састанака размени нове идеје о унапређењу туристичке понуде ове општине.

Према процени Јелене Тешић, овогодишња посета Сајму туризма је рекордна, као и посета штанду Туристичке организације општине Љубовија, захваљујући доброј позицији у централном делу Сајма.
- Наш акценат овогодишњег излагања је на Дринској регати, највећој манифестацији у Љубовији која се сваке године, друге суботе јула, организује на реци Дрини. Поред Дринске регате и спуста низ реку од 40 километара, наши посетиоци имају прилику и да се добро проведу у пратећем садржају, јер општина Љубовија и Туристичка организација општине Љубовија приреде богат културно-забавни програм, као и спортска такмичења. Наша друга манифестација по величини је Гастро фестивал и одржава се сваке године друге суботе маја. Поред тога, имамо још много манифестација које организују наша удружења“, каже Јелена Тешић.

Гости у Љубовији време могу да проведу у активном одмору, тј. у спортско-рекреативном туризму који је изузетно развијен у овој општини. Богатство природе пружа, не само сплаварење реком Дрином, већ и планинарење, пешачење, бициклизам, алпинизам, а прелепи кањони сваке године привлаче све већи број посетилаца.

Посебно се издваја верски туризам, јер се на територији општине Љубовија налази 4 манастира и 14 цркава, а још три цркве су у изградњи. На једном тако малом простору доступно је пуно могућности и богат садржај који се нуди туристима.

Поред регије Подриња, председник Јовановић посетио је и штандове других туристичких организација где се упознао са њиховом понудом и плановима за унапређењем туристичке понуде.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa