Инфо

1. март 2023.1. мар 2023.
Фото: Општа болница Шабац

Фото: Општа болница Шабац

Служби за физикалну медицину два савремена апарата

Служба за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић” у Шапцу, добила је два савремена апарата и то за магнетотерапију и комбиновани апарат за електротерапију, чиме су отворени сви терапијски капацитети у овој служби.

Фото: Општа болница Шабац


Како је истакла др Мирјана Дурутовић–Мозетић, начелница службе, ово ће значајно подићи квалитет рада посебно када је реч о електротерапији, с обзиром на то да због дотрајалости опреме до скоро нису могли да реализују терапију за парализе периферних нерава. Што се опреме тиче, како начелница наглашава, ова служба сада има све што јој је потребно за стандардну физикалну терапију деце и одраслих.

– Одрасли пацијенти којима је на прегледу физијатра прописана физикална терапија без електротерапије (кинези, радна, термо, фото, механо) почињу одмах са рехабилитацијом, без чекања и заказивања. Електротерапија и кинезитерапија за бебе се заказују, због специфичности услуга. Оптимизовали смо начин заказивања, те је повећан број термина и скраћено време чекања. Отворен је и постојећи део електротерапије у издвојеном простору Службе на другом спрату Хируршког блока. Као што тријажирамо за прегледе, тако тријажирамо и за терапије. Поред овога, на терапију деца никада не чекају. Терапију брзо добију и пацијенти са различитим повредама као што су преломи, повреде меких ткива, уганућа … Приоритет у заказивању имају и пацијенти на боловању, као и неке акутно настале парализе периферних нерава. Једино хронични пацијенти чекају дуже. Сада ће време чекања на терапију бити краће и у томе је, између осталог, значај ова два апарата – каже др Дурутовић–Мозетић.
Општа болница Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa