Инфо

18. март 2023.18. мар 2023.
Директор ПИО Фонда посетио Љубовију: У току су пријаве за Пензионерску картицу

Директор ПИО Фонда посетио Љубовију: У току су пријаве за Пензионерску картицу

У петак је Љубовију посетио директор филијале ПИО фонда за Мачвански округ др Александар Перановић, где је са председником Општине Љубовија Миланом Јовановићем разговарао о новим Пензионерским картицама. Пријављивање за картице почело је 15. марта и трајаће до даљег.

Републички фонд ПИО обезбеђује могућности добијања Пензионерских картица нове генерације, које ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, бити коришћене за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

У овај пројекат Фонда укључује се шира друштвена заједница, пре свега Влада Републике Србије, локалне самоуправе, друштвено одговорни привредни субјекти и предузетници који ће обезбедити посебне попусте пензионерима који при плаћању роба и услуга приложе Пензионерску картицу, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће да обезбеде могућност остваривања бенефита по основу бодова. Бодове ће обрачунавати Фонд по свакој реализованој потрошњи за коју се добије фискални рачун.

- ПИО фонд је у сарадњи са државом почео пријављивање за Пензионерске картице. Пројекат има за циљ да се на директан начин унапреди животни стандард пензионера. Са пријавама пензионера за израду картица почели смо 15. марта, наредних месеци ћемо обезбедити учешће друштвено одговорних компанија у овом солидарном пројекту и од јесени би требало да почне коришћење Пензионерских картица на нов и функционалан начин. Држава нам помаже да овај пројекат спроведемо што брже и што ефикасније, јер суштина је да пензионер, за новац којим располаже, уз употребу Пензионерске картице добије много више.

- У току године ћемо израдити све картице, потписати уговоре у локалним самоуправама са привредним субјектима и од 1. октобра почеће примена картице. Та примена ће ићи у два правца. Први је, корисник картице ће имати попуст при куповини у привредном субјекту који има уговор о сарадњи са ПИО фондом и други вид је да за сваких 500 динара купљене робе корисник добија један бод. Корисник Пензионерске картице може максимално да има 78 бодова и те бодове ће користити опет у јавним установама у локалним самоуправама, односно на територији целе Републике Србије.

- Омогућили смо корисницима да се за Пензионерске картице пријављују електронски, са кућног рачунара, мобилног телефона или таблета, а ко нема могућности или му је једноставније, може да дође у било коју филијалу или испоставу Фонда ПИО и наши запослени ће их пријавити. Довољно је да корисник понесе личну карту или други идентификациони документ и наш референт ће га одмах пријавити. Наглашавам да је поступак пријаве максимално поједностављен и да траје до два минута“, каже Перановић.

Филијала ПИО фонда је отворила све своје шалтере па ће тако и у Љубовији испостава радити продужено радно време до 18 часова и за све потребе корисници се могу јавити у испоставу.

Председник Милан Јовановић каже да ће Општина Љубовија пружити сву подршку овој акцији како би се пензионерима омогућили бољи услови за живот.
- Ми као Општина подржавамо ову акцију, јер ће ове Пензионерске картице умногоме олакшати живот нашим најстаријим суграђанима и свим нашим пензионерима. Многе привилегије које ће имати, попусти које ће остварити, помоћи ће сигурно њиховом бољем животу. Оно што је такође битно, све привредне субјекте који буду ушли у ову акцију гледаћемо да на неки начин додатно мотивишемо како би се што више њих на нашој територији укључило и како би акција добила на максималном значају“, изјавио је Милан Јовановић.

Пријава за Пензионерску картицу може се извршити путем интернета на следећем линку:
https://zpk.trezor.gov.rs/
ФБ страница Љубовија.инфо

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa