Инфо

1. април 2023.1. апр 2023.
Представници васпитача из целе Србије (фото: Д. Б.)

Представници васпитача из целе Србије (фото: Д. Б.)

Први окружни стручни сусрет васпитача

Први окружни стручни савет васпитача организован у Високој школи струковних студија за образовање васпитача окупио је представнике васпитача са подручја више локалних самоуправа. Стручно усавршавање и размена искустава међу колегама је пут до унапређења праксе и као крајњи циљ виши квалитет образовања најмлађих у првим годинама живота, а велико интересовање је доказ жеља. васпитача да напредују у свом послу, наглашавају организатори.

Велики одзив подстицај раду Удружења (фото: Д. Б.)


-Наше удружење тежи да допринесе континуираном усавршавању и сарадњи међу васпитачима. Део смо пројекта "Научни центар - фабрика идеја за XXI век финансиран средствима Европске уније и Града. Имамо одличну сарадњу са представницима. Удружења из региона. Велики одзив је снажан ветар у леђа свима са радимо више и преданије следећи мисију свог позива васпитача - истакла је Силвија Кикановић, председница Удружења васпитача Мачванског округа.

Позив васпитача је један од позива који подразумева сталну едукацију. Они сваки дан уче децу, али и уче од њих. Они чувају, образују нашу децу, откривају таленте, подстичу их да их искажу и обавеза локалне самоуправе је да буде потпора на том путу, истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Присутнима се обратио и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић (фото: Н. С.)


- Издвајамо више од 600 милиона динара за предшколско образовање, али томе треба додати изградњу вртића на Летњиковцу чија је вредност око 120 милиона динара. Улажемо у објекте, услове, али то ништа не значи уколико васпитачи нису на највишем нивоу. Само спој два фактора даје истински квалитетно предшколско образовање - рекао је Пајић.

Свечано отварање Скупа (фото: Д. Б.)


Континуиране едукације су пут до унапређења праксе и сарадња Предшколске установе и Удружења васпитача је значајнљ и на обострано задовољство.

-Удружење је спона између свих нас и само заједно доприносимо да струка напредује ка заједничком циљу, а то је добробит детета - рекла је на отварању Сандра Мићић, директорка Предшколске установе "Наше дете", коорганизатор Сусрета.

Организатори су били Савез удружења васпитача Србије, Удружење васпитача Мачванског округа и Предшколска установа "Наше дете"
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa