Инфо

4. април 2023.4. апр 2023.
Промоција пројекта ,,Заплови Србијом” (фб страница градоначелника Шапца)

Промоција пројекта ,,Заплови Србијом” (фб страница градоначелника Шапца)

Крајем 2023. године у Шапцу на Сави биће изграђено међународно путничко пристаниште

У Сомбору је представљен пројекат ,,Заплови Србијом” коју је организовала Агенција за управљање лукама.

Циљ је изградња инфраструктуре за путнички и наутички саобраћај - марине и међународна путничка пристаништа, истакнуто је у Сомбору.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је промоцији пројекта.

-Град Шабац, као град на десној обали реке Саве, крајем 2023. године постаће међународна наутичка дестинација. Захваљујући улагању државе, на Сави ће бити изграђено међународно путничко пристаниште, па ће туристи наш прелепи Шабац моћи да посете и речним саобраћајем. На овај начин искористићемо предности које имамо као град кроз који протиче међународна река Сава. Ово ће бити једна од значајних тачака са које ће град изаћи на реку, а у исто време и место на које ће се улазити у град- рекао је градоначелник Шапца и додао да је вредност пројекта 63,5 милиона динара, а финансиран је средствима Републике Србије.

-Град Шабац инфраструктурно ће уредити овај део града. Асфалтираћемо Савску улицу и урадити пешачку и бициклистичку стазу. Пројектом који смо добили од Министарства заштите животне средине, у овом делу града, засадићемо и нов дрворед. Капитални инфраструктурни пројекти ауто-пут Рума - Шабац, нови мост преко Саве, брза саобраћајница Шабац - Лозница, и међународно путничко пристаниште добринеће развоју привреде и туризма Града Шапца. Убрзано градимо Шабац као град будућности.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa