Инфо

22. април 2023.22. апр 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Значај дијалога за локални економски развој

Институт за територијални економски развој (ИнТЕР) одржао је радионицу у Љубовији у оквиру пројекта „Значај дијалога за локални економски развој на примеру јавног-приватног партнерства“. Овај пројекат реализује „ИнТЕР“ заједно са Бечејским удружењем младих (БУМ), а финансира га Београдска отворена школа (БОШ) у оквиру већег програма који финансира Европска унија, преноси Љубовија.инфо.

Циљ пројекта је да се унапреде капацитети локалних организација цивилног друштва у сарадњи са јавним властима. Кроз пројекат је предвиђена организација неколико радионица у шест општина у Србији, Љубовија-Бајина Башта, Бечеј-Опово и Топола-Лазаревац. Ове општине учествују у пројекту и сваке године све је видљивији ентузијазам локалних самоуправа да се укључе у различите пројекте који се тичу јавног-приватног партнерства.

Председник Општине Љубовија Милан Јовановић изразио је задовољство одржаном радионицом, јер сматра да су пројекти оваквог типа важни за све општине, поготову мале као што је Љубовија. Радионици у Љубовији присуствовало је и пет представника Бајине Баште, који су такође препознали значај оваквог вида сарадње.
Глас Подриња

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa