Инфо

28. мај 2023.28. мај 2023.
Радови на изградњи аутопута Рума-Шабац/ФБ профил министра Горана Весића

Радови на изградњи аутопута Рума-Шабац/ФБ профил министра Горана Весића

Весић: Радови на изгради аутопута Рума-Шабац одвијају се према планираној динамици

Радови на изградњи ауто-пута Рума - Шабац, дужине 21 км, одвијају се према планираној динамици.
Деоница ауто-пута почиње од будуће наплатне станице код нове петље Рума, и завршава се код будуће наплатне станице Кленак, одакле почиње мостовска конструкција дужине 1300 метара која води на нови мост преко реке Саве, дужине 1200 м, обајвио је на свом фб профилу Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.


"На траси ауто-пута имамо тринаест мостова и петљу Рума са своја четири моста. У обухвату ових радова је изградња уклапања у саобраћајницу која долази из Руме, тј. деонице Фрушкогорског коридора. Кључни радови су радови на изградњи петље Рума тип “детелина" и прилазној мостовској конструкцију ка новом мосту преко реке Саве."

"Тренутно се изводе радове на преосталим насипима за труп саобраћајнице, асфалтни радови и преостали радови на мостовима."

"Већ је урађено око 16 км ауто-пута изведених у два слоја асфалта од планираних три слоја, а јуче је асфалтирано још око један км у два слоја једне стране ауто-пута. Данас ће се, ако падавине то дозволе, радити друга страна те деонице ауто-пута."
ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa