Инфо

28. јун 2023.28. јун 2023.
Све је обележено Косовом

Све је обележено Косовом

Покрет обнове Краљевине Србије обележио је своју славу Видовдан. Чланови, симпатизери и поштоваоци окупили су се и у просторијама Градског одбора у Шапцу, у већем броју него претходне године.



-Покрет стално расте. Многе ствари које смо причали су се, нажалост, десиле. Народ је схватио где живимо и како живимо. Верујем да је ово један од оних тренутака једног народа када ће или потпуно пропасти или поново нићи, као Наталијина рамонда. Срби су народ који је најчешће у својој историји имао моменте поновног рађања. Воља народа ће препородити ову земљу, рекао је председник ГО ПОКС Божидар Катић.

Божидар Катић



Видовдан је неодвојив од Косова и Метохије. Ове године дочекан је у тешким условима за Србе који тамо живе.

-Од оснивања ПОКС све главне теме тичу се Косова. Нама је све од Косова обележено Косовом. Како је рекао патријарх Павле "На Косову је све почело, на Косову ће се све и завршити". Судбински смо везани за Косово које је суштина нашег бића, али и за Видовдан који није обичан празник код нас. Кнез Лазар представља све што треба да буде одлика правог Србина. Био је спреман да жртвује све да би одбранио своју државу. Косовски мит нас је више него шта друго одржало кроз векове. Мислим да овај видовдан можемо да дочекамо са много више оптимизма него неке пре. Верујем да ћемо следећи Видовдан дочекати у својој слободној држави, наводи Катић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa