Инфо

2. август 2023.2. авг 2023.
спортско ходање (фото: https://blog.myfitnesspal.com/walking-tips-from-race-walkers/)

спортско ходање (фото: https://blog.myfitnesspal.com/walking-tips-from-race-walkers/)

Ходање: Такмичење беше, циљ пређен, победника нема

Спортско ходање, како је званични назив атлетске дисциплине, односно колоквијално брзо ходање добило је можда и нову страницу историје у Краљеву. Код дама, где је бројност већа него код мушкараца, пријавиле су се само две такмичарке што је мање од предвиђеног минимума, али су дисциплину спасила четири пријављена у мушкој конкуренцији. Три су били чланови „Спринта“, а четврти млади ходач екипе „Сурчин“. Они су омогућили да дисциплина буде организована. Девојке су ходале ван конкуренције, што значи да се резултат признају, не и пласман.

Д. Благојевић (фото: Српски атлетски савез фб страна)


У атлетској дисциплини са олимпијским педигреом ове године шест учесника је стало на старту заказан за 13:30. Температура је била изнад 30 степени, а УВ зрачење у црвеној зони.. Два такмичара су одустала током трке, Радивојевић и Ђинић (оба Спринт), док су двојица успела да заврше, бар су тако мислили сви присутни. Најпре је кроз циљ прошао Душан Благојевић (Спринт), а иза њега млади Милош Средановић (Сурчин). Ипак, након исходаних 5 км главна суткиња је проценила да најпре један, а потом и други заслужују дисквалификацију и сачекала је да пређу линију циља како би показала црвени картон. Никоме није био јасан разлог, арбитарка није била расположена да објасни такмичарима, нити тренерима конкретну основу за своју одлуку.

М. Средановић (фото: Српски атлетски савез фб страна)


На концу свега, остаје чињеница да је дисциплина организована, по тешким условима (29. јул, на отвоеном, у 13:30, индекс зрачења висок, у дужини од 5 км, у условима који свакако нису за јачу физичку активност према саветима лекара), да су два такмичара завршила трку, али победника нема!
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa