Инфо

3. децембар 2023.3. дец 2023.
В. Брајовић (фото: РК МП Елискир фб)

В. Брајовић (фото: РК МП Елискир фб)

Металопластика у осмини финала

БК 46 - МП Еликсир 30:30 (14:14).

Металопластика остаје у Европи и у 2024. години и играће у осмини финала ЕХФ купа, трећег по рангу такмичења у Еврпопи. Шапчани су успели да одбране два гола вишка из првог меча, изборе реми и наставе надметање на интернационалном нивоу.

М. Јовановић (фото: МП Еликсир фб)


Очекивано је одигран изједначен меч пред испуњеним трибинама и одличној атмосфери. У другом делу су Финци успели да стекну и плус четири у једном тренутку и углавном су у наставку имали предност која их је водила у наредну фазу. Ипак, у финишу, када је било кључно, Шапчани су одиграли практично без грешке. Арсић је повезао неколико одбрањених зицера, а на другој страни Симић и Додић нису грешили, потпомогнути одличним шутерима Брајовићем и Алиловићем.

Неколико минута пре краја су успели да преокрену плави укупан резултат, анулирају заостатак у другом мечу, чак у последњем минуту дођи и до предности. У самом финишу су домаћи успели да изједначе и то је било све. У укупном односу 61:59 за Металопластику Еликсир.


Металопластика Елискир је једини преостали представник Србије у ЕХФ купу, с обзиром да је панчевачки Динамо елиминиса од представника Румуније.
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa