Инфо

4. август 2018.4. авг 2018.

Оснивачи Савеза за Србију: СНС у Шапцу показао како замишја слободу мишљења

БЕОГРАД, 4. августа 2018. (Бета) - Покушај Српске напредне странке (СНС) да спречи одржавање трибине Савеза за Србију у Шапцу показује како та странка замишља слободу медија и да њен лидер Александар Вучић када говори да Србија треба да буде Немачка изгледа да мисли на Немачку из 30-тих година, оценили су данас оснивачи Савеза.

Савез је саопштио да је пре одржаванаја трибине, 1. августа, испред позоришта у Шапцу била група активиста СНС-а на чијим профилима доминирају фотографије са Александром и Андрејем Вучићем.

"Уз вређање, скандирање, псовање и гурање покушали су да испровоцирају и нас и све људе који су долазили на нашу трибину, а таквих је било преко 400. Групица од петнаестак насилника, батинаша из СНС-а, малтретирала је више од 400 градјана који су желели да чују другачије мишљење", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су учесници трибине у зграду позоришта ушли не реагујући на увреде и да нико од лидера Савеза није имао обезбедјење, тако да је "немогуће да је, како наводе режимски медији, у инциденту учествовао припадник обезбеђења (лидера Двери) Бошка Обрадовића".

"Александра Крстић која тврди да је ударена после инцидента је пришла улазу и викала и јасно се види да није имала никакве повреде. Саша Милисављевић који је накнадно оптужен за инциденте је нападнут и испровоциран од стране СНС активиста, а на снимцима се види да Александра Крстић није у његовој близини нити у близини Бошка Обрадовића", истиче се у саопштењу Савеза.

Како је објашњено, СНС "будући да нису успели да испровоцирају никога од лидера Савеза и да је позориште било препуно људи који су дошли да чују опозицију, почиње са монтирањем догађаја и изјавама како је Александра Крстић више пута ударена, иако дежурни лекар у Шабачкој болници (Ж. П.) сведочи да она није имала повреде", а полиција је сутрадан привела Сашу Милисављевића и одредила му притвор од 30 дана.

"У тренутку када се по улицама Београда дешавају мафијашки обрачуни и убиства адвоката, када се људи дижу у ваздух у по бела дана на прометним местима у граду, када сви ћуте о убиству Оливера Ивановића и када за то нико није ухапшен, највећи успех полиције је изгледа хапшење и задржавање човека који је покушавао да се одбрани од напада насилника из СНС, који има слепу жену која сада остаје без његове помоћи на 30 дана без икаквог разлога", наводи се у саопштењу Савеза за Србију.

Упућен је захтев да се Саша Милисављевић одмах пусти из притвора и да му се дозволи да се брани са слободе.

"Позивамо медије и судије који држе до своје независности и заклетве да реагују на овај скандал. Јер ако сад не реагујемо шта је следеће? Да ухапсе све који додју на трибину опозиције? Да се забрани опозиционо деловање?", запитао је Савез.

Саопштење Савеза за Србију су потписали Бошко Обрадовић, Драган Ђилас, Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Борко Стефановић, Милан Стаматовић, Небојша Зеленовић, Јанко Веселиновић и Жељко Веселиновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa