Инфо

24. јануар 2024.24. јан 2024.
Страхиња Марковић (Фото: Глас Подриња)

Страхиња Марковић (Фото: Глас Подриња)

Предавање о здравој исхрани и значају физичке активности у Шабачкој гимназији

Предавање о принципима здраве исхране и бенефитима физичке активности, избору намирница, здравим навикама и програмима вежбања, одржали су ученицима у Шабачкој гимназији мастери професори физичког васпитања Иван Миловановић, Страхиња Марковић и Никола Марковић.
Глас Подриња

-Покушао сам у најкраћим цртама ученицима да објасним колико је физичка активност битна за њихов развој, на који начин утиче на њихов живот и здравствено стање. Циљ је да их наведем да се баве физичком активношћу, али и да елиминишу пороке или их сведу на најмању могућу меру. То је правац у коме треба да размишљају и да себи поставе као циљ да мењају навике, јер ће им се такав приступ дугорочно исплатити- рекао је Иван Миловановић.

Стефан Бечко, Иван Миловановић, Никола Марковић, Страхиња Марковић (с лева на десно) (Фото: Глас Подриња)

Страхиња Марковић говорио је о исхрани и њеном значају за здравље. На почетку је нагласио да је врло важно да схватимо да умногоме сами можемо да утичемо на своје здравље.

-Причали смо о исхрани. Јако је битно, поготово у млађем узрасту, да деца науче основне ствари о исхрани, поготово што је садашњица веома сурова што се тиче здравља. Уколико почну на време да мисле о томе, чека их светла будућност- подвукао је Марковић.


Никола Марковић је свој део презентације посветио програмима вежбања.

-Моје обраћање се заснивало на предавању и краткој презентацији функционалног тренинга као једног од форми данашњих тренажних процеса који је саставни део кондиционих припрема, вежби снаге, рекреације, рехабилитације. Поручујем младима, онима који су већ у томе, да наставе да се активно баве спортом, а онима који нису, да што пре почну како би унапредили своје здравље- нагласио је Марковић.

Иван Миловановић и Стефан Бечко (Фото: Глас Подриња)

Организатор скупа је колега предавача, такође професор физичког у Шабачкој гимназији Стефан Бечко.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa