Инфо

27. јануар 2024.27. јан 2024.
Ломљење славског колача (Фото: Глас Подриња)

Ломљење славског колача (Фото: Глас Подриња)

Свети Сава прослављен у ОШ "Мајур"

Основна школа "Мајур" обележила је школску славу Светог Саву. Слави је у име Градске управе присуствовао заменик градоначелника Милан Мачван, а гости на слави су били и пензисани бивши радници школе, као и пословни сарадници.


Живан Макевић (Фото: Глас Подриња)


-Прослава школске славе Светог Саве је један од најзначајнијих догађаја у животу једне васпитно образовне установе. Радујемо се и због тога што нам долази велики број гостију и ово је за нас веома свечан и леп дан. Школа има дугу традицију и годинама уназад уживамо у припреми Савиндана и у овом дану. Након уживања у представи коју су приредили наши ученици са својом учитељицом, радујемо се дружењу са гостима, рекао је директор школе Живан Макевић.

Фото: Глас Подриња


Земеник градоначелника, Милан Мачван, заједно са свештенством, делом ученика и руководствомшколе, пресекао је славски колач. Истакао је да му је част и задовољство што је гост на овом догађају.

Милан Мачван (Фото: Глас Подриња)


-Школа у Мајуру је једна од најлепших које смо урадили, са најлепшом фискултурном салом, са 600 ученика, Заиста ми је пуно срце што сам у Мајуру и што ћу са ученицима и наставницима ове школе прославити школску славу. Деца су наша будућност. Треба да се посветимо њима и улажемо у њихово образовање, спорт, културу, да они израсту у праве људе и на најбољи могући начин репрезентују како Мајур, тако и град Шабац.

Ученици приредили представу (Фото: Глас Подриња)


Ученици нижих разреда, заједно са учитељицом Јагодом Радуловић припремили су представу "У колони Светог Саве".

Награђени најбољи на конкурсу (Фото: Глас Подриња)


Пре почетка програма школа је наградила најбоље на литерарном и ликовном конкурсу организованим на тему овог дана. Награђени су: Леа Стефановић, Вељко Ђерић, Емилија Рајчић, Ивана Зеленовић, Филип Вукосављевић и Андрија Будалић.


Велик број гостију (Фото: Глас Подриња)


Приредба је приређена и у школи у Штитару.

Фото: Глас Подриња
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa