Инфо

6. фебруар 2024.6. феб 2024.
Фото: ОБ Шабац

Фото: ОБ Шабац

Шабачка болница богатија за још једног неуролога: др Биљана Ђорђевић–Петровић одучила да остане у свом граду

Докторка Биљана Ђорђевић–Петровић са просеком 9,12 била је један од најбољих студената генерације на Медицинском факултету у Београду који је завршила у року, а пре неколико дана положила је специјалистички испит из области коју сматра најзанимљивијом у медицини.

Супротно увреженом мишљењу да млади лекари радије бирају веће медицинске центре, др Биљана Ђорђевић–Петровић одлучила је да остане у свом граду и у Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ где је запослена од 2012. године, истичу из ОБ Шабац.

На првом радном месту, у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања, провела је скоро седам година. Како истиче, срећна је што је животни пут оставио у родном граду за који је веома везана. Уосталом, у Шапцу јој живи и породица, а овде је засновала и своју. Успеху који је остварила као талентован и вредан студент медицине, обогатила је и једна мала Анђела. Сада је у свом Шапцу започела нову животну фазу и то професионалног развоја. У шабачкој болници, тврди др Ђорђевић–Петровић, младим лекарима пружа се прилика да напредују.

– Желела сам да специјализирам неурологију, јер сматрам да је право богатство бавити се науком која истражује мозак и централни нервни систем. За мене то је привилегија. У том смислу, неуролози имају најтеже пацијенте, а најлепшу науку. Ми у мањим срединама морамо више да се трудимо, да се бавимо свеобухватном неурологијом. Морамо да лечимо и Паркинсонову болест и мождани удар и полинеуропатију. Значајно је што сада имамо и магнетну резонанцу која је често неуролошким пацијентима неопходна у дијагностици и праћењу одређених стања као што је, примера ради, мултипла склероза – каже др Биљана Ђорђевић–Петровић.

Са искуством стеченим током специјализације у Београду, наша докторка сматра да лекари по завшетку факултета не би требало да избегавају да раде у мањим срединама. Уосталом, лекари су ту да помажу пацијентима и да пре свега лече емпатијом, потом лековима. Иако је тек постала специјалиста неурологије, види лепу будућност њене службе. Премда се шабачки неуролози већ уважавају као изузетни стручњаци, др Биљана Ђорђевић–Петровић тврди да ће Служба неурологије добити још значајније место што се тиче и дијагностике и лечења. Наглашава да ће се томе и лично посветити.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa