Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Потписана 133 уговора (Фото: Глас Подриња)

Потписана 133 уговора (Фото: Глас Подриња)

Потписана 133 уговора за суфинансирање мера енергетске ефикасности

Град Шабац потписао је 133 уговора за суфинасирање мера енергетске ефикасности. Уговоре је у име Града потписао градоначелник Шапца Александар Пајић.

Ово је трећа година да Град, заједно са Министарством за рударство и енергетику, финансира енергетску санацију породичних кућа и станова. Сваке године су давања све већа, а повећан је и број мера које се субвенционишу.

Душко Васић (Фото: Глас Подриња)


-Конкурисао сам за замену столарије. Субвенција ми је одобрена и много ће ми значити помоћ Града. Коштаће ме око 100.000 динара, док ћу толико добити и од града, на чему се много захваљујем, рекао је Душко Васић из Шапца, један од потписника уговора.

Фото: Глас Подриња


Градоначелиник Пајић је навео да је током претходне две године, кроз ове програме, 141 грађанин добио субвенције за енергетску санацију свог дома. Најавио је да ће јавни позив бити расписан за 2024. годину бити објављен до краја месеца.

Фото: Глас Подриња


-На Програм "Чиста енергија и енергетска ефикасност" за 2023. годину јавило се веома много заинтересованих суграђана. Највеће интересовање је било за замену столарије, за коју је субвенције добило 78 грађана, затим за замену пумпи на гас, њих 31, а потом и за увођење топлотних пумпи, постављање соларних панела, изолацију крова, спољашњу изолацију. Средства су била дуплирана у односу на претходну годину, 10 милиона динара смо издвојили ми, а 10 милиона Министарство. За 2024. годину смо предвидели да, заједно са Министарством, издвојимо укупно 25 милиона динара. Верујемо да су ово праве мере које помажу нашим суграђанима да реше неке проблеме у својим кућама и становима, да смање своје рачуне, а уједно сви заједно утичемо на заштиту животне средине, рекао је градоначелник Пајић.
М.М.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa