Инфо

26. август 2018.26. авг 2018.
Јовановић (ЛДП) : Вучић има обавезу да изађе са јасним планом за Косово

Јовановић (ЛДП) : Вучић има обавезу да изађе са јасним планом за Косово

(Бета) - Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да септембарске сусрете председника Србије и Косова види као велику шансу за два друштва да направе искорак у међусобним односима и да се коначно конкретизује политика која ће Косову и Србији отворити перспективу за нормалан живот.
Јовановић је у писаној изјави навео да председник Србије Александар Вучић има обавезу да изађе с јасним планом у септембру, који мора имати ширину довољну и за интересе косовских Срба, али и Албанаца који живе на Косову, као и грађана Србије од чије подршке тај план пресудно зависи.

"Немамо права да саботирамо тај потенцијални договор због предизборног позиционирања. Нисам спреман да жртвујем будућност генерација наше деце да бих освојио неколико процената на наредним изборима, и то је оно што ЛДП разликује од Савеза за Србију и остатка опозиције", истакао је Јовановић.

Он је оценио да су ноћна мора ставови председника ДС Зорана Лутовца да нема договора о Косову док је Вучић на власти, лидера Двери Бошка Обрадовић да нема договора док Русија не постане светска суперсила, док за то време Милан Стаматовић формира дечје паравојне јединице у Србији.

"То није слика света о којој маштамо, већ ноћна мора", истакао је Јовановић.

Он је навео да због тога предлажу "Коалицију за мир" која ће понудити одговор на актуелне изазове, заснован на вредностима мира и сарадње, а не на појединачним интересима.

"Хоћемо да окупимо људе којима је заједничка потреба да се наша земља и регион суштински европеизују, да ставимо тачку на племенске сукобе и да разумемо наше заједничке интересе дугорочније од једног изборног циклуса. Коалиција за мир неће бити предизборни пројекат, већ израз наше потребе да морамо другачије да се бавимо политиком", навео је лидер ЛДП-а.

Он је навео да, колико год се покушава зауставити време кроз идеју замрзнутог конфлика, живот тече – Црна Гора је ушла у НАТО, Македонија је направила историјски договор са Грчком, Косово се отвара према Европи, добија визну либерализацију.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa