Инфо

7. септембар 2018.7. сеп 2018.
"Поштени лопови" из Црне Горе: Покрали туристе из Шапца, документе оставили испред Амбасаде Србије

"Поштени лопови" из Црне Горе: Покрали туристе из Шапца, документе оставили испред Амбасаде Србије

Месец дана је прошло откако је породица Југовић из Шапца доживела непријатност приликом летовања у Црној Гори, када им је на паркингу испред тржног центра у Подгорици украден аутомобил, сазнаје ФОС.
Међутим, оно што овај случај чини специфичним јесте да су се сусрели са врло "савесним" лоповима.
Наиме, брачни пар Милош и Јасмина су са ћерком боравили на црногорском приморју, а 31. јула су у вечерњим сатима свратили до Подгорице, где су на кратко посетили тржни центар.
Пола сата пре затварања изашли су из тржног центра да би на паркингу видели да им аутомобила нема тамо где су га паркирали.

- Напомињем да сам бар два пута силазио до возила испред тржног центра и остављао ствари унутра, а последњи пут у 21:15 сати. Међутим, у 21:30 сати возило није било на месту где је све време било паркирано, већ сам на том месту уочио остатке стакла -испричао је Милош Југовић.

Првобитно су их радници обезбеђења уверавали да су ауто вероватно паркирали на другом месту и да га додатно потраже, јер је велика гужва. Да зло буде веће – у возилу су им остала сва лична документа – личне карте, пасоши и здравствене књижице. Одмах су пријавили случај подгоричком Центру безбедности, након чега су са инспектором прегледали снимке надзорних камера.
Следећег дана су отишли у Амбасаду Србије у Подгорици, са полицијском потврдом о крађи, како би могли без личних докумената да напусте земљу, али су да би били доступни полицији ипак остали у Подгорици који дан дуже.
Међутим, следећег дана из Амбасаде Југовићима су јавили да је неко оставио лична документа испред амбасаде.
Иако су документа у аутомобилу била распоређена на више места, онај ко је украо возило их је сакупио све у један коверат и оставио их испред Амбасаде.

Из тужилаштва су за ФОС казали да раде на овом случају, али да починилац још увек није пронађен.
Током летње сезоне обијања и крађе возила у Црној Гори су чешћа него током остатка године.
Из Управе полиције нису одговорили на питања ФОС-а да ли су узели снимке испред тржног центра и амбасаде како би на тај начин идентификовали починиоца или више њих.

IZVOR: TELEGRAF

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa