Инфо

23. септембар 2018.23. сеп 2018.
Лончар: Више од две милијарде динара годишње за лечење ретких болести

Лончар: Више од две милијарде динара годишње за лечење ретких болести

(Бета) - Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да држава издваја више од две милијарде динара годишње за лечење ретких болести и за мали број пацијената којима су неопходне изузетно скупе и тешко доступне терапије.

"Све је апсолутно транспарентно, сви подаци су јавни и лако доступни, у комисије и рад Буџетског фонда су укључени наши најбољи лекари, средства су обезбеђена и заиста смо учинили све како бисмо омогућили својој деци и грађанима најбоље могуће шансе за излечење", казао је Лончар за данашњи "Ало".

Он је рекао да ће ускоро бити уведен контакт-центар који ће бити 24 сата доступан родитељима оболеле деце којима је потребна помоћ за лечење у иностранству.

Према његовим речима од оснивања Буџетског фонда за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Србији 2014. године, држава је упутила 1.975 деце на лечење у иностранство и за то издвојила око 23 милиона евра.

Лончар је додао да је за претходне непуне четири године у здравственим установама Србије запослено 10.545 медицинских радника, а да је укупно одобрено 6.200 спрецијализација.

"Само у току ове године, до 1. септембра, запослили смо укупно 2.466 здравствена радника. Поред тога, запослено је 100 најбољих дипломаца медицинских факултета, а до краја године очекује се запошљавање нове групе", казао је министар.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa