Инфо

23. септембар 2018.23. сеп 2018.
Скупштина Србије сутра наставља расправу о укидању смањења пензија

Скупштина Србије сутра наставља расправу о укидању смањења пензија

Скупштина Србије наставиће сутра начелну расправу о више предлога закона и међународних споразума међу којима и о укидању привременог смањења пензија.

Укидањем тог закона октобарска пензија биће исплаћена без умањена, најавио је на почетку расправе у петак 21. септембра министар за рад Зоран Ђорђевић образлажући измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Посланици опозиције првог дана расправе затражили су да се пензионерима врати одузето с обзиром да је пензија умањена још 2014. године и оценили да је потребно увести институт минималне пензије и систем усклађивања висине пензија са трошковима живота два пута годишње.

На дневном реду седнице су и измене и допуне Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2018. годину због планираног повећања пензија, затим измене и допуне Закона о високом образовању којим се продужава студирање по старом програму за још годину дана.

На дневном реду су и предлози закона о професијама од посебног интереса за Србију и условима за њихово обављање, одлуке о избору вицегувернера Народне банке Србије, као и више међудржавних споразума.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa