Инфо

19. октобар 2018.19. окт 2018.
Занимљивост јутра: Чешком председнику бране да псује

Занимљивост јутра: Чешком председнику бране да псује

Председник Чешке Милош Земан оптужио је јавни радио сервис Чешки радио за цензуру, зато што је водитељ почетком седмице у интервјуу замолио шефа државе да престане да псује и вулгарно вређа, јер су у програму уживо.
Новинар је упозорио да Земан вулгарностима крши чешке закона и Кодекс Чро, за шта радију прети казна до 400.000 евра.
"Водитељ Покорни има склоност да цензурише и тамо где то није потребно. Уколико неко употреби вулгарни израз и не упути га некоме онда је егзибициониста. Када га упути некоме конкретном, морамо да се питамо да ли је упућен правој особи и да ли је оправдан", казао је чешки председник Земан у редовном недељном интервјуу приватној ТВ Барандов.
Земан се на ТВ Барандов бранио да је реч "дјубре" за чешке тајкуне, који су покрали предузећа која су приватизовали, или ојадили милионе Чеха у ваучерској приватизацији почетком 1990-тих година, сувише блага, а да је последње вулгарне псовке, исто на таласима Чро код истог водитеља Јана Покорног, рекао пре целе четири године, па сад поново има право.
"За четири године имаћу право на још једну вулгарну псовку када се будем опраштао од функције председника Чешке", рекао је Земан.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa