Инфо

20. октобар 2018.20. окт 2018.
Распуштен Национални савет Црногораца у Србији

Распуштен Национални савет Црногораца у Србији

Црногорска партија саопштила је данас да је Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије донело решење о распуштању Националног савета црногорске националне мањине у Србији.
"Иако је савет распуштен са закашњењем и само двадесетак дана пре редовних избора за националне савете, Црногорска партија поздравља одлуку Министарства верујући да ће она бити поука свим оним који у наредним временима добију прилику да представљају црногорску заједницу, да то раде на одговоран, достојанствен и законит начин", наводи се у саопштењу за јавност.
Посебним решењем надлежно министарство је образовало петочлани привремени орган управљања Националним саветом, а у решењу се наводи да је савет дужан да привременом органу управљања без одлагања преда дужност, све службене акте, печат, кључеве од службених просторија, као и остале покретне и непокретне ствари и предмете.
Савет је распуштен по сили закона јер је утврдјено да је посљедњу сједницу одржао 8. октобра прошле године, а одредбом члана 40. Закона о националним савјетима прописано је да министарство распушта савет ако исти није заседао дуже од пола године.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa