Инфо

21. октобар 2018.21. окт 2018.

Митрополит Амфилохије: Разграничење нема везе са памећу

Митрополит црногорски Амфилохије изјавио је да разграничење измедју Срба и Албанаца као решење косовског проблема "нема везе са памећу, са разумом".
Како је пренео портал КоССев, Амфилохије је у разговору за телевизију Храм критиковао идеју етничког разграничења коју је помињао председник Србије Александар Вучић као решење између Срба и Албанаца.
"Какво разграничење они праве? И где праве они то разграничење? То нема везе са памећу, са разумом. Ја се надам у Бога да ће Бог њима дати разум, јер се не може преговарати са нечим што је биће, што је душа народа, без обзира на настојања великих сила", казао је митрополит црногорски.
Он је настојања на међународној политичкој сцени да се Србија одрекне Косова и Метохије назвао "муратовском философијом живота", чије прихватање по питању Косова и Метохије "није разумно и не пада у паметне ствари".
"Издржали смо већа зла и невоље – Отоманску империју, нацизам и фашизам, и комунизам, ваљда ћемо издржати и ове отпатке свега овога што се догађало са нама у прошлости, а посебно на Косову и Метохији", навео је митрополит црногорски.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa