Инфо

28. октобар 2018.28. окт 2018.

Жене Савеза за Србију: Оштрије казне за силоватеље

Женска мрежа Савеза за Србију затражила је данас максималну казну за нападача на девојчицу у београдском трамвају, и подржала иницијативу за оштрије кажњавање силоватеља и педофила.
"Апелујемо да председница Скупштине Србије (Маја Гојковић) хитно стави на дневни ред разматрање народне иницијативе којом је више од 150.000 градјана Србије подржало предлог за оштрије кажњавање насилника који насрћу на нашу децу", навеле су жене из Савеза за Србију.
Оне су у саопштењу истакле да не прихватају политику која за насиље проналази оправдање и толерише мизогинију, сексизам и урушавање достигнутих стандарда равноправности.
"Тврдимо да индолентан однос власти и пошалице на рачун женског дела популације подстичу насиље над женама, децом и свим рањивим категоријама становника. Ова власт и на тај начин урушава демократске тековине, за које се неискрено залаже тамо где види корист за себе. Жене из Савеза за Србију залажу се да цела Србија истински буде сигурна кућа, нарочито за нашу децу", поручиле су жене из Савеза за Србију.
Као грађанке Србије, жене из Савеза за Србију сматрају да цела Србија мора постати "сигурна кућа" за све жене и мушкарце који у њој живе, бораве, кроз њу пролазе, у којој се радјају, расту и васпитавају деца која неће бити жртве педофила и насилника, у којој неће и децу од 15 година морати да прате до школе и назад јер их у јавном градском превозу вребају манијаци.
Један мушкарац је ове недеље ухапшен у Београду јер је у трамвају једну петнаестогодишњу девојчицу додиривао по телу, наочиглед путника који на то нису реаговали.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa