Инфо

14. новембар 2018.14. нов 2018.
Стефановић: Од измена закона број страдалих у саобраћају смањен за 11 одсто

Стефановић: Од измена закона број страдалих у саобраћају смањен за 11 одсто

(Бета) - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је од усвајања измена Закона о безбедности саобраћаја на путевима Србије број страдалих у саобраћајним незгодама смањен за 11 одсто и позвао је возаче да возе пажљиво и поштују прописе.

Стефановић, који је присуствовао бесплатној обуци младих возача у Националној возачкој академији (НАВАК), рекао је да је акција бесплатних тренинга безбедне вожње за младе са пробном возачком дозволом под називом "Живот за младе возаче" дала добре резултате.

"Млади возачи који су прошли обуку у НАВАК-у нису изазвали ни једну саобраћајну незгоду са смртним последницама, што показује да ова врста едукација даје резултате, због чега је Министарство већ пету годину заредом партнер у овом пројекту. Они овде потпуно бесплатно добијају веома квалитетну обуку, током које имају прилику и да кроз симулиране услове вожње под повишеним ризиком стекну вештине и науче како да адекватно реагују и спасу, не само свој, већ и животе својих сапутника и других учесника у саобраћају", казао је Стефановић, а пренео МУП.

Он је додао да ће ове године више од 2.000 младих возача проћи ову обуку у НАВАК-у.

"Србији је важно да сачува сваки живот, зато користим ову прилику, не само да апелујем, већ и да замолим све учеснике у саобраћају, посебно младе, да возе одговорно, да не возе под дејством алкохола, да везују појас, прилагоде брзину, не возе неисправне аутомобиле и да буду одморни кад седају за волан, јер само тако чувају и своје и туђе животе. На тај начин Србија ће бити сигурнија, а наше друштво имаће повишену културу безбедности у саобраћају", казао је Стефановић.

Младен Алвировић из НАВАК-а истакао је да су у овом тренутку на обуци у центру млади из Љубовије, Лознице и Малог Зворника.

"По окончању овогодишњих обука укупан број младих, који су од почетка спровођења акције 2014. године до данас прошли бесплатну обуку биће 7.000", рекао је Алвировић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa