Инфо

30. новембар 2018.30. нов 2018.
Притвор за нападаче

Притвор за нападаче

За тројицу осумњичених за напад на Борка Стефановића и још неколико особа Основни суд у Крушеву одредио је притвор од месец дана.
"Према тројици осумњичених лица Ш.М., Ж.М. и Г.Д. од стране Основног јавног тужилаштва у вези догађаја од 23. новембра стављен је предлог за одређивање притвора. Притвор је од стране Основног суда у Крушевцу одређен у трајању од 30 дана", наведено је у одговору Основног јавног тужиоца у Крушевцу Драгана Јовановића, достављеном агенцији Бета.
Наведено је и да је кривична пријава Полицијске управе Крушевац против тројице осумњичених за догађај који се десио 26. новембра уступљена на даљу надлежност Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.
Осумњиченима се, према наводима Основног јавног тужилаштва, на терет ставља основана сумња да су извршили кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу дефинисано чланом 344а Кривичног законика, за које је запрећена казна затвора од једне до осам година.
Напад на лидера Левице Србије Борка Стефановића и још неколико особа догодио се 23. новембра у крушевачкој Месној заједници Расадник где је требало да буде одржана трибина Савеза за Србију. Полиција је убрзо након тога саопштила да је ухапсила двојицу осумњичених док је за још једном особом у том тренутку трагала.
Због овог напада Савез са Србију вечерас у 19 часова у Белој сали крушевачког Културног центра организује протестни скуп "Стоп крвавим кошуљама" на коме ће говорити представници опозиционих политичких странака и покрета, као и бројне јавне личности. Након тога планирана је протестна шетња.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa