Инфо

8. децембар 2018.8. дец 2018.
Кркобабић тражи попусте за пензионере

Кркобабић тражи попусте за пензионере

Пензионери у Србије троше годишње пет милијарди евра и најмање што трговински ланци и корпорације "могу да учине у знак захвалности је да им изадју у сусрет одредјеним попустима",изјавио је данас у Нишу Милан Кркобабић, министар задужен у Влади Србије за регионални развој.
"Ти попусти треба да буду континуирани и у време када је то пензионерима најнеопходније", рекао је Кркобабић на Петом Сајму пензионера у Официрском дому у Нишу где живи 70.000 пензионера.
Кркобабић је релап да би у свим регионалним центрима требао да буде таквих сајмова како би пензионери могли повољније да додју до намирница и услуга.
Кркобабић је пре подне поседио општину Дољевац где ће 16. децембра бити су локални избори.
Састао се с руководством те општине и најавио да ће најкасније до 15. децембра задругама бити расподељена подстицајна средства.
У Србији ће "подстицајна средства добиће 72 задруге, док их је прошле године добила 21. Први пут ове године новац ће бити додељен и сложеним задругама", навео је Кркобабић.
Казао је да ће задруга "Сложни воћари" у Војводини и задруга "Нови воћари" у Пожеги добити близу 60 милиона динара, а саме ће уложиити 300 милиона динара, односно 120 милиона динара.
Кркобабић је рекао да држава мора да се укључи у довођење инвеститора у локалне заједнице и најавио "праве економске мере које ће имати стимулативни карактер за долазак инвеститора" у "рубна подручја" - смањење стопе пореза на додату вредност и такси.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa