Инфо

13. јануар 2019.13. јан 2019.
На новој листи РФЗО још 61 лек, вантелесна оплодња у 11 клиника

На новој листи РФЗО још 61 лек, вантелесна оплодња у 11 клиника

На новој листи лекова Републичког фонда за здравствено осигурање биће 61 нови лек, а ове године биће потписани уговори са 11 приватних клиника у којима ће о трошку државе моћи да се уради вантелесна оплодња, изјавила је данас директорка Фонда Сања Радојевић Шкодрић.
На новој листи лекова бити терапијске алтернативе лекова за кардиоваскуларна обољења, дијабетес, реуматолошка обољења, као и иновативни лекови за оболеле од псоријазе и метастатског меланома, који су БРАФ позитивни.
Сања Радојевић Шкодрић рекла је да очекује да на некој од наредних седница Владе Србије буде усвојена нова листа лекова.
Директорка РФЗО је казала да је о трошку Фонда на вантелеску оплодњу 2015. године упућено 1.700 људи, а 2018. око 3.800.
Подсетила је да је у 2018. први пут омогућено да се о трошку државе замрзне шест ембриона са роком чувања од пет година.
Најавила је да ће ове године бити донесен нови правилник за лечење у иностранству.
Навела је да је крајем новембра отворен контакт-центар, у ком грађани могу да сазнају која су њихова права када је реч о здравственом осигурању.
Број инфо-линије на ком грађани могу да се распитају о лечењу у иностранству о трошку РФЗО или буџетског фонда Министарства здравља је 011 2053 683.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa