Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
У прихватним центрима смештено 4.122 избеглица и миграната

У прихватним центрима смештено 4.122 избеглица и миграната

Према подацима републичког Комесаријата за избеглице и миграције у 16 прихватних центара и центара за азил у Србији тренутно је смештено 4.122 избеглица и миграната, од којих је 399 школске деце која похађају наставу у градовима у којима су смештена.
У три прихватна центра у Пчињском округу, у Бујановцу, Врању и Босилеграду, смештено је укупно 486 корисника, међу којима је и 53 деце школског узраста.
У односу на податке из октобра прошле године, број избеглица и миграната који су смештени у прихватним центрима је повећан, будући да је пре три месеца укупан број избеглица и миграната смештених у прихватним центрима и центрима за азил у Србији био 3.501, од којих је њих 477 било смештено у прихватним центрима у Пчињском округу.
Повећање броја избеглица и миграната приписује се зими и хладном времену због чега је већи број њих затражио услуге прихватних центара.
Према националној структури и даље је највише избеглица и миграната пореклом из Авганистана, Ирана и Пакистана.
Према информацијама из Комесаријата, у свих 16 прихватних центара и центара за азил обезбеђене су потребне количине хране, грејања, као и медицинске помоћи за све који су у њима смештени.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa