Инфо

10. фебруар 2019.10. феб 2019.
Мештани Мишара захтевају затварање фабрике "Кемис"

Мештани Мишара захтевају затварање фабрике "Кемис"

Мештани Мишара захтевају затварање фабрике "Кемис"
Данас у подне, мештани Мишара по трећи пут су се окупили испред компаније Кемис, захтевајући њено затварање и измештање.
Своје незадовољство истакли су и на транспарентима са натписима "Вратите се у Беч", "За здравији Мишар", "Даље неће моћи", а јавности су се обратили Дарко Николић, члан Савета месне заједнице, местанин Предраг Јовановић и Трифун Дробњак, председник шабачког Еколоског покрета.

Николић је изнео захтеве које је донео Савет месне заједнице Мишар на ванредној деветнаестој седници поводом пожара у фабрици Кемис, а први од њих је затварање постројења, од чега, како каже, неће одустати. Потом, тражио је достављање извештаја о степену загађености, као и сву потребну документацију и дозволе на увид грађанима Мишара.
Јовановић је, у име осталих мештана, рекао да неће одступити од својих захтева и да протести неће престати док се постројење не затвори.

-Ми можемо да чекамо све те законске регулативе, дозволе и провере загађености, али дефинитивно фабрика неће радити, што се нас тиче, овде није добродошла, рекао је Јовановић.
Председник шабачког Еколошког покрета изјавио је да подржава мештане и да имају сва права да се жале, као и да је мала разлика између једног инцидента и велике катастрофе која би се могла догодити.
-Мислим да произвођачи не би смели себи да допусте овакве пропусте. Закони су врло изричити како се третира опасан отпад, а како се третира неопасан отпад, рекао је Дробњак
и додао је је велики проблем што овакве компаније избегавају да запосле стручњаке како се не би излагали трошковима.
Мештани су најавили наставак окупљања све до остварења својих циљева.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa