Инфо

10. фебруар 2019.10. феб 2019.
НУНС: Марић језиво вредја Сушу због колумне у Данасу

НУНС: Марић језиво вредја Сушу због колумне у Данасу



БЕОГРАД, 10. фебруара 2019. (Бета) - Независно удружење новинара Србије (НУНС) осудило је данас језиве увреде и оптужбе које је о новинарки Гордани Суши изрекао главни уредник телевизије Хепи Миломир Марић и позвало Савет РЕМ-а да према том медију предузме одговарајуће мере због кршења законских норми.

НУНС сматра да је Марић грубо злоупотребио позицију главног уредника телевизије са националном фреквенцијом како би се "осветио Суши због колумне у листу Данас у којој га је критиковала у вези са емисијом 'Ћирилица' у којој је гостовао председник Србије Александар Вучић.

У саопштењу се наводи да је "свој бес због критичког става новинарке, Марић демонстрирао увредама и оптужбама против њеног покојног оца и покојног супруга, доводећи и њу у директну везу са њиховим наводним злокобним и злочиначким радом".

"Поруке да је отац Гордане Суше био 'највећи удбаш', те да је њен муж као 'највиши функционер Савезног СУП-а' уз њено суфлирање 'одредјивао кога ће Аркан да убије негде у иностранству', очигледно су упућене са екрана како би се новинарка застрашила и јавно дискредитовала. Истовремено, поруке представљају опасно таргетирање Суше као мете због њеног критичког става о актуелној власти и њој наклоњеним медијима и новинарима", навело је ово новинарско удружење.

НУНС је навео да је Суша замерила Марићу што "није ниједном одреаговао на Вучићеве, најблаже речено, бруталне лажи, почев од тога да је све побуњене градјане изједначио и понизио под симбол вешала, преко пребројавања и омаловажавања да их је више било у протестима покрета ‘Не давимо Београд’, па до седам пута заредом употребљене речи курва, не помињући да су такве речи упућивали чланови његове партије опозиционим посланицама у парламенту а које никада није узео у заштиту".

"Суша је у истом контексту поменула да је Марић стални гласач СНС, чиме се он у поменутој емисији похвалио Вучићу, а што представља директно кршење новинарске етике", нагласио је НУНС.


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa