Инфо

12. фебруар 2019.12. феб 2019.
Сергеј Трифуновић: Извињавам се ако је моје поређење било претерано

Сергеј Трифуновић: Извињавам се ако је моје поређење било претерано

Председник Покрета слободних градјана (ПСГ) Сергеј Трифуновић извинио се данас представницима Јеврејске општине Београд ако је његово поређење, изнето у настојању да "споји лево и десно", звучало претерано.
"Ако је то зазвучало претерано, ја се свима извињавам. Пре свега самом себи, јер то се коси са оним у шта ја верујем. Но, медјутим, јасна вам је моја намера као и поента, ви сте без сумње паметни људи", написао је Трифуновић у отвореном писму Јеврејској општини Београд.
Јеврејска општина Београд упутила је јуче отворено писмо лидеру Покрета слободних градјана (ПСГ) Сергеју Трифуновићу у коме га је оптужила за "гнусно стављање у исти кош оних који су се борили против фашизма и оних који су помагали окупатору у прављењу Србије 'Јуденфреи' државом".
Претходно је Трифуновић изјавио да је "и левичару и десничару стало да има пруге, путеве, правосудје које функционише, просвету која функционише. А сада, да ли кући држи слику Драже Михајловића, Димитрија Љотића или Броза или не знам Коче Поповића, то је потпуно небитна ствар".
Одговарајући Јеврејској општини Трифуновић је у писму навео да је "у настојању да споји лево и десно у својој нужности макар до Славије, употребио сасвим сигурно и прејако поредјење, рекавши да ми је свеједно да ли неко држи на зиду слику Броза или Љотића".
"Могао сам рећи Драже, он се баш и није убио од акцијања за време рата, те није много ни згрешио, али ја сам рекао Љотић. А он јесте фашиста, без даљњег, то уопште није спорно", написао је измедју осталог Трифуновић.
Он је додао и да се не сећа да је Јеврејска општина Београд реаговала поводом фашистичких напада водје Српске деснице Мише Вацића, лидера радикала Војислава Шешеља, па и самог председника Александара Вучића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa