Инфо

18. фебруар 2019.18. феб 2019.
Прича о поверењу и пријатељству

Прича о поверењу и пријатељству

Домаћи театар за Шапчане припремио је две нове представе. У питању су "Бела грива", узбудљива прича о пријатељству која се бави питањем блискости и поверења, и "Бацачи прстију", драма која преиспитује стварност кроз путовање две девојке као аутостоперке.
Премијера "Беле гриве" заказана је за уторак, 19. фебруар, од 18 и 20 часова. Ауторски тим који чини редитељка Ирена Ристић, драматуршкиња Тијана Грумић, истиче да представа није намењена само деци, него и старијима. Концепт презентације светског класика је нешто другачији, јер су на сцени четири јунака и њихове приче коју публика може тумачити у зависности од тога за коју се одлуче у том тренутку, што пружа могућност да представу погледају више пута. Поред глумаца шабачког ансамбла у представи учествују и чланови Омладинског клуба који уживо изводе музику коју је за представу компоновао Борис Младеновић.

Текст за представу "Бацачи прстију" награђен је Стеријином наградом. У Шабачком позоришту премијера је планирана за 02. април. Редитељ Бојан Ђорђев на конфернецији за медије навео је да текст доноси анализу стварности, раслојености света у коме живимо локално и глобално, тако да представља мешавину коју носи road movie, бајка и кратке епозодне приче о две девојк које путују аутостопом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa