Инфо

20. фебруар 2019.20. феб 2019.
Грађански преокрет: Вучић да не обилази болнице, Лончар да поднесе оставку

Грађански преокрет: Вучић да не обилази болнице, Лончар да поднесе оставку

ЗРЕЊАНИН, 20. фебруара 2019. (Бета) - Грађански преокрет из Зрењанина затражио је данас од председника Србије Александра Вучића да не обилази пацијенте и здравствене установе током сезоне грипа и да се, како наводе, извини онима "чије је здравље угрозио неодговорним понашањем" у Институту за мајку и дете.

Они су подсетили да су широм Србије већ данима забрањене посете здравствним установама због епидемије грипа који је однео и неколико десетина живота, а да су непоступање по здравственим прописима за време епидемије и преношење заразне болести кривична дела против здравља људи по члану 248. и 249. Кривичног законика.

"Грађански преокрет захтева моменталну оставку министра здравља Златибора Лончара због скандалозног правдања неодговорног понашања председника републике. Не постоје ни кампање ни политичари који су важнији од здравља и живота", саопштили су активисти Грађанског преокрета.

Грађански преокрет један је од оснивача Градјанског фронта (Србије) и до скора је деловао као удружење градјана "Наш град наша ствар".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa